AKO Informations Center

Bedrijfspresentatie van AKO Armaturen & Separationstechnik GmbH

AKO Armaturen Duitsland
AKO Innovations Frankrijk
AKO UK Groot-Brittannië

AKO Armaturen & Separationstechnik GmbH is een Duits bedrijf. De onderneming is in 1984 door Antoine Kopp opgericht.

Reeds in 1985 werd begonnen met de ontwikkeling en verkoop van de slangafsluiters. In 1996 werd de eerste autonome dochteronderneming AKO Innovations S.A.S. in Frankrijk opgericht. Vanaf dat moment werd zowel in Duitsland als in Frankrijk geproduceerd. Beide ondernemingen zijn overeenkomstig ISO 9001:2015 gecertificeerd en voldoen daarmee ruimschoots aan de actuele normen en eisen van de markt, om de bestmogelijke kwaliteit en veiligheid van de producten te kunnen garanderen.

In 1998 is het Engelse filiaal AKO UK Ltd., voor een efficiëntere verkoop van AKO-producten in Groot-Brittannië en Ierland, opgericht.

Grote magazijnvoorraden, korte reactietijden

Uitermate grote magazijnvoorraden alsmede korte reactietijden maken een grote mate van klantvriendelijkheid en snelle service mogelijk.

Om deze uitgebreide, snelle en klantvriendelijke service wereldwijd aan haar klanten aan te kunnen bieden is AKO Armaturen & Separationstechnik GmbH inmiddels vertegenwoordigd in meer dan 30 landen.

Om aan de steeds zwaarder wordende eisen van klanten tegemoet te komen, heeft AKO plaatschuiven, speciale armaturen en diverse toebehoren in het productprogramma opgenomen.

Permanente hoge kwaliteit van de AKO-producten

AKO heeft zich met haar armaturen gespecialiseerd in het afsluiten en regelen van schurende, vezelige en corrosieve media, maar ook steeds vaker worden ongecompliceerde media door middel van AKO-armaturen afgesloten en geregeld.

De permanent hoge kwaliteit van de producten, die dankzij de innovatieve ontwikkelingen en productietechnieken bovendien uitermate voordelig wordt aangeboden, heeft AKO samen met de vrijwel wereldwijde beschikbaarheid van de producten een leidende positie op de markt van luchtbediende slangafsluiters bezorgd.

AKO werkt wereldwijd samen met verschillende bedrijven uit uiteenlopende branches. De klanten komen uit industriële bedrijven op het gebied van de chemie, levensmiddelen-, papier-, recyclingtechniek, elektriciteitscentrales en waterzuivering, in het bijzonder op het gebied van de verwerking van mineralen, cement, zand- en silotechniek.

AKO Armaturen & Separationstechnik GmbH is een echt familiebedrijf, dat de generatiewisseling al lang geleden gepland en gerealiseerd heeft.

De langdurige, uitermate goede en efficiënte klantcontacten leveren een aanzienlijke bijdrage aan de stringente succesfactoren van AKO. En niets staat deze intentie tot het behoud van een langdurige klantrelatie in de weg, omdat de directie van AKO dit al vroegtijdig tot onderdeel van haar bedrijfsfilosofie heeft gemaakt.

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie