AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Metaalverwerking en gieterijen

De metaalindustrie is een verzamelbegrip voor ondernemingen die zich richten op de industriële fabricage en verwerking van staal, lichte metalen (bijv. magnesium of aluminium), non-ferrometalen (bijv. koper, zink of nikkel) tot en met edel- en speciale metalen (bijv. goud of cadmium). Een afsluiter die in de metaalverwerking dient te worden toegepast, moet overeenkomstig robuuste eigenschappen hebben.

Slangafsluiters van AKO worden als regelarmatuur in de metaalverwerkende industrie ingezet

Alleen in Duitsland is de metaalverwerkende sector één van de belangrijkste industrietakken. Internationaal zijn landen, zoals China, Japan, de VS of Rusland, leidend in de fabricage van ruw staal. Naast enkele internationale multinationals is een groot deel van de metaalverwerkende bedrijven gevestigd in de middenstand en bieden deze een groot assortiment aan producten van metaal.

De afsluiters die in de metaalverwerking worden gebruikt, worden daarom ook voor de meest uiteenlopende taken ingezet. Van de dosering van vloeimiddelen in de lastechniek via de regeling van zand voor de bouw van gietvormen en de afsluiting bij het transport van metaalgranulaten tot en met de transportregeling van voorkomende bij- resp. afvalproducten.

De gefabriceerde producten zijn zo veelzijdig dat deze in vrijwel elke branche zijn te vinden. Van de fabricage van componenten voor de installatie- en machinebouw, het spoorweg- en scheepsverkeer via de IT-industrie, de fijnmechanica tot en met de lucht- en ruimtevaartindustrie – in ontelbare branches en gebieden worden metalen gebruikt of verder verwerkt. Zo verschillend als de toepassingsgebieden van de producten zijn, is ook de fabricage en verwerking. In gieterijen via walserijen tot en met computerondersteunde CNC-draaibanken en freesmachines worden ruwe materialen van metaal verder verwerkt voor hun latere gebruiksdoel.

Slangafsluiters zijn uitstekend geschikt voor gebruik in de metaalverwerking en in gieterijen

Daarbij spelen slangafsluiters in de metaalindustrie in talrijke begeleidende processen een belangrijke rol. Deze worden bijv. als regelklep in het transport van metalen poeders en granulaten gebruikt, of bij het transport van halffabricaten, zoals bolletjes van aluminiumoxide.
Bovendien wordt een grote reeks verontreinigden vloeistoffen en suspensies geregeld door slangafsluiters. Of het nu zuur water is dat op vele plaatsen in de metaalverwerking voorkomt, of koelsmeermiddel dat als smeer- of koudemiddel in de metaalverwerking wordt gebruikt.

Dankzij de uiterst robuuste constructie van de afzonderlijke componenten van de slangafsluiters zijn de slangafsluiters ideaal voor de behoeften van de metaalverwerkende bedrijven ontwikkeld. 
De inwendige ingebouwde rubbermanchet heeft daarbij een bijzonder belangrijke taak. Deze is de kwintessens van elke slangafsluiter en is maatgevend verantwoordelijk voor het veilig en betrouwbaar stoppen en regelen van de productstromen. In de afgelopen 30 jaar heeft AKO Armaturen voortdurend gewerkt aan de doorontwikkeling van de composietkwaliteiten en aan de optimalisatie van de fabricage van de manchetten. Inmiddels beschikt zij over talrijke verschillende elastomeren samenstellingen. Zo heeft AKO speciale slijtagebestendige manchetten in het programma, die zonder probleem ook bij zeer abrasief metalen transportgoed kunnen worden toegepast.

Slangafsluiters van AKO als regelarmatuur voor vloeimiddel bij het booglassen onder poederdek

CASE: Slangafsluiters in de lastechniek

Slangafsluiters van AKO van de serie VMC regelen vloeimiddel bij booglassen onder poederdek.

Lees hoe succesvol de velgenfabrikant de slangafsluiters van AKO toepast ...

Slangafsluiters van AKO sturen transport van zand voor fabricage van gietvormen in gieterij

CASE:Slangafsluiters in de fabricage van gietvormen in de aluminiumverwerking

Slangafsluiters van de serie VF worden al ruim gedurende twee decennia succesvol ingezet in de fabricage van zandgietvormen.

Kom te weten, waarom de fabrikant van professionele statieven al ruim 25 jaar slangafsluiters gebruikt ...

Slangafsluiters van AKO regelen zand met bindmiddelen in aluminiumgieterij

CASE:Slangafsluiters regelen met bindmiddel aangevuld zand voor gietvormen

Slangafsluiters van de series VF en VMC worden bij één van de grootste aluminiumgieterijen in Groot-Brittannië gebruikt als regelarmatuur bij de fabricage van gietvormen.

Lees hoe de gieterij slangafsluiters van AKO inzet ...

Slangafsluiters van AKO regelen transport van zuur water in productie van staalkabels

CASE:Slangafsluiters in de productie van staalkabels

Slangafsluiters van de serie VF worden in de fabricage van staalkabels als regelarmatuur ingezet voor het afvoeren van zuur water.

Kom te weten, waarom de installatie-exploitant naar slangafsluiters van AKO is overgeschakeld ...

Slangafsluiters van AKO regelen aluminium bolletjes voor fabricage van vliegtuigcomponenten

CASE:Slangafsluiters in de vleugelfabricage van vliegtuigen

Slangafsluiters van de serie VM worden in de componentenbouw voor vliegtuigen als regelarmatuur ingezet bij het transport van het basismateriaal.

Kom te weten, welke positieve ervaringen de fabrikant met slangafsluiters heeft opgedaan ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie