AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Vulindustrie en doseertechniek

Talrijke gefabriceerde producten, juist op het terrein van grondstoffen, halffabricaten, in voorstadia en bij tussenproducten, moeten voor de definitieve verwerking worden getransporteerd, door afsluiters worden geregeld en in de meest uiteenlopende reservoirs worden gevuld. De mondiale handel en de wereldwijde grondstoffenhandel zijn aangewezen op betrouwbare verpakkings- en transportoplossingen van de vulindustrie.

AKO Armaturen levert slangafsluiters voor verschillende vul- en doseerinstallaties

Een ander belangrijk gebied van de doseertechniek is het vullen van producteenheden die klaar zijn voor de verkoop door de detailhandel – direct voor de consument. Ook hier strekt het spectrum zich uit van kleine dozen en flessen met tabletten of poeders van enkele grammen tot vaten of bijv. zakken met cement van meerdere kilogrammen.

Een van de belangrijkste taken van de vulindustrie resp. de doseertechniek is daardoor de betrouwbare en nauwkeurige regeling van de te vullen producten – juist vanuit de optiek van de verordening betreffende de vulhoeveelheid is dit absoluut noodzakelijk. De doseertechniek is daarbij altijd het sluitstuk van een soms lang opslag- en transportsysteem en wordt door talrijke afsluiters in belangrijke mate ondersteund. Te beginnen in silo's, magazijnhallen of verzamelbakken worden de transportgoederen meestal via leidingen of transportbanden door de afzonderlijke verwerkingszones naar de vulinstallatie getransporteerd. Tot besluit wordt het transportgoed door de meest diverse doseersystemen gevuld en definitief verpakt.

Slangafsluiters zorgen voor nauwkeurig en betrouwbaar doseren en vullen

Als er in vul- en doseerinstallaties leidingen zijn ingebouwd, is ook het gebruik van slangafsluiters mogelijk. Daarbij begint het toepassingsgebied van de slangafsluiters van AKO als regel- en stuurafsluiter reeds bij het vullen of aflaten van de opslagsilo's. Verder zorgen deze ook binnen de buizenstelsels voor een betrouwbare en nauwkeurige regeling van de mediastroom. Tot deze aan het einde van het transport- en vulproces tenslotte zorgen voor het vullen van de meest uiteenlopende verpakkingen en reservoirs.

Aangezien de te vullen producten en grondstoffen niet verschillender zouden kunnen zijn, kunnen slangafsluiters van AKO Armaturen door middel van het modulaire systeem afzonderlijk worden geconfigureerd. Daardoor is AKO in staat om de slangafsluiters precies op de vereisten van het transportmedium te configureren. U kunt kiezen uit meerdere behuizingsmaterialen (bijv. aluminium, roestvrij staal of kunststof) en diverse aansluitopties (bijv. flens, binnendraad, tankwagenflens, klemaansluitingen, draadaansluitingen en nog veel meer). Ook bij de kwintessens van een slangafsluiter, de rubbermanchet binnenin de afsluiter, gebruikt AKO talrijke verschillende composietkwaliteiten. Van natuurrubber, via NBR, FKM/FPM, IR tot EPDM – om er slechts enkele te noemen.
De slangafsluitermanchet van AKO is het resultaat van jarenlang(e) onderzoek en doorontwikkeling en garandeert een levensduur bij een gelijkblijvende, betrouwbare werkwijze.

Dankzij de veelzijdige configuratiemogelijkheden kunnen slangafsluiters van AKO ook bij problematische transportmedia met slijtage-problemen en in steriele en hygiënische vulprocessen worden gebruikt.

Slangafsluiters helpen bij het vullen van zakken en tonnen

CASE: Slangafsluiters helpen bij het vullen van zakken en tonnen

Deze casestudie toont het gebruik van een slangafsluiter van de serie VF in een compacte vulinrichting voor verschillende zakken en tonnen.

Meer te weten komen over het gebruik van de slangafsluiter van de serie VF ...

Slangknelafsluiters regelen het vullen van Big bags

CASE: Slangknelafsluiter regelt het vullen van Big bags

In deze casestudie wordt een slangknelafsluiter van de serie OV met handaandrijving voor het vullen van Big bags gebruikt.

Slangknelafsluiter als regelklep - hier leest u meer ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie