AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Mijnbouw en ondergrondse werken

De mijnbouw geldt als één van de meest veeleisende branches voor mens en materiaal. Werken onder de grond was altijd al een gecompliceerde activiteit, waarbij materiaal ernstig aan slijtage onderhevig was. Naast de mijnindustrie en metallurgische industrie van bodemschatten leveren ook de ondergrondse werken, het bouwen van een nieuwe infrastructuur, een aanzienlijke bijdrage van het werk in groeven. Daarbij zijn beide gebieden aangewezen op betrouwbare en uiterst robuuste afsluiters die het transport van optredende – gedeeltelijk zeer schurend(e)/slijtend(e) slik, suspensies en bulkgoed betrouwbaar regelen.

Slangafsluiters van AKO worden in veel projecten van de ondergrondse werken ingezet

Al duizenden jaren is de mens voortdurend bezig om grondstoffen in ondergrondse werken voor het dagelijks gebruik en voor verdere verwerking te delven. In de beginperiode van de mijnbouw werden de grondstoffen nog met de hand en eenvoudige gereedschappen gedolven, maar met de toenemende industrialisering werd er telkens meer gebruikgemaakt van techniek. Ook het afvoeren van de gewonnen delfstoffen/grondstoffen wordt tegenwoordig o.a. door leidingsystemen geregeld, die van robuuste afsluiters of schuiven zijn voorzien.

Met het voortschrijden van de globalisering en de mobiliteit ontwikkelde de ondergrondse werken zich tot een centraal arbeidszwaartepunt. Dit werk onder de grond is niet voor het delven van grondstoffen gedimensioneerd, maar zuiver voor de bouw van nieuwe infrastructuur, bijv. tunnels voor straten of treintrajecten. De bouw van nieuwe infrastructuur onder de grond beperkt zich daarbij niet alleen tot de bergregio's. Ook in agglomeraties worden diverse infrastructuurprojecten graag door middel van ondergrondse werken uitgevoerd.

Hoewel de beide genoemde branches verschillende belangen en doelen hebben, hebben ze één ding gemeen: het gebruikte materieel (van bouwmachines via leidingen tot en met afsluiters en armaturen) moet onder de ruwe omstandigheden onder de grond standhouden. Daardoor zijn robuuste materiaaloplossingen een must voor de succesvolle toepassing in de ondergrondse werken of de mijnbouw.

Al jaren worden slangafsluiters succesvol ingezet in mijnbouw- en ondergrondse werkenprojecten

Slangafsluiters van AKO bieden twee ongeëvenaarde argumenten voor toepassing in de mijnbouw en in ondergrondse werkenprojecten: deze zijn in extreem robuuste configuraties verkrijgbaar en zijn tegelijkertijd eenvoudig in de montage en het onderhoud. Twee aspecten die het gebruik van slangafsluiters in ondergrondse werken tot een betrouwbare en ongecompliceerde aangelegenheid maken.

Slangafsluiters worden overal ingezet, waar transportgoed in leidingen moet worden afgesloten of geregeld. Dat strekt zich uit van de gedolven grondstoffen, zoals mineralen, ertsen of steenkool, tot en met het afvoeren van afval dat bij het delven van grondstoffen of in de ondergrondse werken voorkomt. Ook bij het afvoeren van bemalingswater (ook schachtwater, in de bruinkooldagbouw moeraswater genoemd) worden slangafsluiters succesvol toegepast. Afhankelijk van de mijn is de samenstelling van het bemalingswater weliswaar zeer verschillend, maar vertoont in de meeste gevallen een zeer abrasieve samenstelling. Dientengevolge worden hier alleen zeer robuuste en slijtvaste slangafsluiteroplossingen (met anti-abrasieve manchetten) ingezet.

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie