AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Industrieel 3D-printproces en contourbewerking

In het 3D-printen worden op industrieel gebied eerder digitaal aangemaakte CAD-gegevens driedimensionaal geprint. Daarbij worden de meest uiteenlopende materialen gebruikt, die door middel van een robotarm met aangesloten spuitstuk laagsgewijs worden aangebracht. Zo ontstaat laag voor laag de gewenste vorm of het ontworpen product. Dankzij deze technologie kunnen ondernemingen producten met complexe vormen of prototypes voordeliger produceren.
De stroom van de meest diverse materialen (bijv. granulaten of ook beschermgas) wordt daarbij door verschillende afsluiters geregeld.

Slangafsluiters van AKO worden in 3D-printers en in de contourbewerking ingezet

3D-printen op industrieel gebied is niet te vergelijken met de reeds verkrijgbare driedimensionale printoplossingen voor thuistoepassing. Voor industrieel 3D-printen zijn veel complexere installaties noodzakelijk, die ook aan de ingebouwde afsluiters bijzondere eisen stellen. De industrie kiest bij het onderwerp 3D-printen voor de meest uiteenlopende printprocessen en dekt daardoor telkens een grotere variëteit aan toepassingsmogelijkheden af.

Dankzij de voortschrijdende Rapid-prototyping zijn steeds meer ondernemingen in staat om prototypes, proefpartijen evenals complexe speciale producties voordeliger en binnen de kortste tijd te maken. Ook voor van kleine series of producties van vervangingsonderdelen kunnen ondernemingen in de toekomst efficiënter en flexibeler, en beter afgestemd op de behoeften produceren. Hierbij is doorslaggevend dat bij 3D-printen bijv. de productie van spuitgietmallen of het wisselen van gietwerkmallen niet meer nodig is – wat een aanzienlijk deel van de totale productiekosten uitmaakt.
Bovendien biedt 3D-printen de mogelijkheid om complexe vormen te maken (bijv. met uitsparingen of geïntegreerde kanalen en holle ruimten), die met de productiemethoden tot dusver niet mogelijk waren.

Slangafsluiters in 3D-printers

Zoals reeds aan het begin werd beschreven, zijn 3D-printers intussen in staat om elementen met complexe vormen uit verschillende materialen te maken.
Bij enkele printmethoden wordt het definitieve product laagsgewijs over het volledige oppervlak opgebouwd. Het materiaal dat voor de stabilisatie is gebruikt, wordt na het uitharden afgezogen of uitgeblazen. Het verwijderen van overtollig materiaal wordt in een aantal 3D-printers met behulp van slangafsluiters van AKO uitgevoerd.

Slangafsluiters in de contourbewerking

Contourbewerking is een bijzondere vorm van 3D-printen. Deze methode wordt hoofdzakelijk in de bouwbranche toegepast om bijv. volledige gebouwen computerondersteund te bouwen.

Vergelijkbaar met het reeds genoemde functieprincipe – alleen met iets grotere afmetingen – worden hierbij de contouren van het eerder digitaal ontworpen gebouw met een computergestuurd spuitstuk laag voor laag aangebracht. Slangafsluiters van AKO Armaturen regelen daarbij onder andere de toevoer en dosering van het speciale beton dat door de spuitstukken wordt aangebracht. Dankzij de robuuste en antischurende, inwendige manchet van de slangafsluiters kan ook bij slijtagegevoelige en slijtende materialen een lange levensduur van de afsluiter worden gewaarborgd. Een ander voordeel dat slangafsluiters bij gebruik in de contourbewerking bieden, is de verstoppingsvrije constructie van de afsluiter. Dankzij de gladde binnenzijde van de afsluitermanchet en de door het openings- en sluitmechanisme optredende oppervlakverandering worden aanhechtingen of verkorstingen aan de afsluiter onmiddellijk opgelost en afgevoerd.

Casestudies van slangafsluiters bij 3D-printen

3D-printen met behulp van slangafsluiter van AKO

CASE: Slangafsluiters in de contourbewerking - 3D-printen van gebouwen

Lees in deze casestudie meer over de toepassing van slangafsluiters van de serie VMP in de contourbewerking - 3D-printen van gebouwen.

Lees meer over slangafsluiters van de serie VMP in de contourbewerking ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie