AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Bouwmaterialenindustrie en bulkgoed

Ondernemingen in de bouwmaterialenindustrie verwerken de meest verschillende bouwmaterialen, zoals hout, steengoed, beton of staalproducten. Tot de bouwmaterialenindustrie behoren ondernemingen uit de sectoren van de productie, de zuivering, de verdere verwerking en de handel in bouwmaterialen. Robuuste en betrouwbare afsluiters en schuiven zijn in deze branche onontbeerlijk. Daar moeten slijtage-intensief en lastig te sturen bulkgoed en bouwmateriaal namelijk worden getransporteerd.

Slangafsluiters bieden een breed toepassingsspectrum in de bouwmaterialenindustrie

De door de bouwmaterialenindustrie geproduceerde en verkochte fabrikaten en producten zijn wereldwijd belangrijke handelswaar. Te beginnen bij het genereren of winnen van grondstoffen zoals zand, steengoed, erts of ijzer in mijnen of in groeven via het verder verwerken tot kiezel, steengruis, beton of staal tot en met het vullen en het verhandelen van de meest uiteenlopende ruwe of eindproducten dekt de bouwmaterialenindustrie een breed spectrum aan activiteiten en producten af.

In welk verwerkingsstadium het bouwmateriaal en het bulkgoed zich ook bevindt, moeten ze tijdens het transport worden geregeld, gedoseerd of worden afgesloten. De ingebouwde afsluiter (resp. de ingebouwde bulkgoedschuif) moet daarbij tegen vervorming en slijtage zeer bestendig zijn om een zo lang mogelijke levensduur te waarborgen en daardoor het door onderhoud voorgeschreven ingrepen in het systeem te minimaliseren.

Slangafsluiters bieden talrijke toepassingsmogelijkheden in de bouwmaterialenindustrie

Slangafsluiters worden vanwege hun robuuste constructie en betrouwbare performance juist graag ingezet in de bouwmaterialensector en bieden veel voordelen in vergelijking met gangbare afsluiteroplossingen.

De constructie van de slangafsluiter met vrijwel geen dode ruimte voorkomt bijvoorbeeld het verbinden en afzetten van transportgoed – wat het functieprincipe in gevaar zou kunnen brengen. Daardoor zijn een lange levensduur en een betrouwbaar functieprincipe gewaarborgd. De kwintessens van elke slangafsluiter is de inwendige manchet. Deze wordt voor gebruik bij het transport van bouwmaterialen meestal van een zeer slijtvaste composietkwaliteit gemaakt en is daardoor ongevoelig voor slijtage. Juist bij grof steengoed of schurende fijnkorrelige stoffen vormt dit een zeer belangrijke eigenschap voor de afzonderlijke afsluiters.

De ingebouwde rubbermanchet speelt daarbij een maatgevende rol in de verstoppingsvrije eigenschap van slangafsluiters. Vanwege de structurele verandering van het manchetoppervlak tijdens het sluit- en openingsproces worden voorkomende verhardingen en aanhechtingen betrouwbaar losgemaakt en met het transportmedium afgevoerd.

Kortom: slangafsluiters van AKO Armaturen kunnen in de bouwmaterialen overal daar worden ingezet, waar het transport van bouwmaterialen moet worden geregeld.

Slangafsluiter van AKO regelt cementmelk en glasvezelbeton

CASE: Slangafsluiters als regelafsluiter voor glasvezelbeton en cementmelk

Slangafsluiters van AKO uit de serie VMC regelen het met glasvezel vermengde beton en de cementmelk bij een fabrikant van outdoor-meubels

Lees hoe door het gebruik van onze slangafsluiters de uitvaltijden aanzienlijk konden worden verminderd ...

Slangafsluiters doseren additieven voor stortklaar beton

CASE: Slangafsluiters doseren additieven in de cementproductie

Slangafsluiters van de serie VMP van AKO zorgen voor de juiste dosering van additieven bij een cementfabrikant

Van welke voordelen de fabrikant door toepassing van onze slangafsluiters kon profiteren, leest u hier ...

Slangafsluiters van AKO regelen afzonderlijke componenten voor de productie van polymeerbeton

CASE: Slangafsluiters regelen componenten voor de productie van polymeerbeton

Slangafsluiters van de serie VF regelen op betrouwbare wijze het transport van individuele componenten voor de productie van polymeerbeton voor afvoergoten in drainagesystemen.

Welke vereisten aan de slangafsluiters worden gesteld, leest u in onze case ...

Slangafsluiter regelt watermonsters in was- en sorteerinstallaties

CASE: Slangafsluiters in was- en sorteermachines (monstername)

Slangafsluiters uit de serie VM regelen de monstername in een was- en sorteermachine voor bulkgoed.

Hier leest u hoe tevreden de fabrikant met de gebruikte slangafsluiters van AKO is ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie