AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Glasverwerking en glasblazerijen

Naast de beide hoofdtakken vlakglas en holglas herbergt de glasindustrie nog een reeks andere zeer gespecialiseerde deelgebieden. Bijv. de productie van speciaal glas, glasvezel en voor toepassingen in de glasveredeling en glasverwerking. Alleen al in Duitsland produceren honderden bedrijven – van de in glaskunst gespecialiseerde glasblazerij tot en met hightech fabrikanten van glasvezel – de meest uiteenlopende producten van glas. In alle gebieden wordt daarbij het transport van de basismaterialen en de voor de verwerking noodzakelijke grondstoffen door afsluiters geregeld.

Slangafsluiters van AKO worden als regelarmatuur in de glasindustrie ingezet

Bedrijven die zich in de productie of verwerking van glas hebben gespecialiseerd, moeten immers altijd ook de hiervoor benodigde grond- en toeslagstoffen alsmede additieven transporteren, opslaan en verwerken. Als er van natriumkalksilicaatglas wordt uitgegaan dat wereldwijd ongeëvenaard aan de top van het geproduceerde glas staat, worden voor de productie bijvoorbeeld kwartszand, soda, kaliumcarbonaat, veldspaat, kalk, dolomiet en steeds vaker ook gerecycled resp. oud glas gebruikt.

Deze gedeeltelijk uiterst abrasieve basisstoffen tasten bij het transport de leidingen en armaturen vaak zeer aan. Daarom zijn slijtvaste componenten, speciaal op het gebied van de afsluiters, in de glasverwerking onmisbaar, omdat er anders onevenredig veel stilstand in de productie zou voorkomen dat door onderhoud zou worden veroorzaakt.

Slangafsluiters in anti-abrasieve configuraties voor de glasverwerking en in glasblazerijen

Slangafsluiters vormen daarbij op het gebied van regelarmaturen de ideale afsluiteroplossing. Vanwege hun eenvoudige constructie maar hun effectief functieprincipe, de anti-abrasieve eigenschap van de manchet binnenin en hun constructie zonder versmalling of dode ruimte zijn deze ongevoelig voor verstoppingen, verhardingen en grote slijtage.
Juist de slijtvaste, ingebouwde manchet (meestal van een zeer robuust natuurrubbermengsel gemaakt) is uitstekend geschikt voor gebruik met polijstende media met scherpe randen.

In tegenstelling tot andere afsluitertypes, zoals kleppen, komen bij slangafsluiters geen afsluitercomponenten direct in contact met de productstroom. Ook worden voor het stoppen of regelen van de mediastromen geen afsluitercomponenten in het leidingsysteem gestoken die de neiging hebben om te leiden tot verstoppingen of vervormingen (zoals dat bij schuiven of kogelkranen het geval is). Bij slangafsluiters sluit alleen de manchet die onder perslucht staat, en klemt – resp. knelt – de productstroom veilig en betrouwbaar af.

Slangafsluiters van AKO als regelarmatuur in de verwerking van recyclingglas

CASE: Slangafsluiters in de verwerking van gerecycled glas

Slangafsluiters van AKO regelen in dit oud glasverwerkende bedrijf het transport van de noodzakelijke toeslagstoffen, zoals soda, kalk of bijv. dolomiet.

Lees hoe slangafsluiters het intensief slijtende transportgoed probleemloos de baas worden ...

Slangafsluiter van AKO stuurt de stroom straalmiddelen voor het graveren van glas

CASE:Slangafsluiters regelen straalmiddelen in de glasblazerij

Slangafsluiters van AKO regelen de stroom straalmiddelen bij het graveren van handgeblazen glazen.

Lees hoe met behulp van slangafsluiters de kwaliteit van gravures kon worden verbeterd ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie