AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangafsluiter bij zandstraaltoepassingen in gebruik

Een kunststofslangafsluiter van AKO van de serie VMP, in de nominale maat DN 25 met een slijtvaste manchet van natuurrubber, wordt met succes ingezet in een ambachtelijk kunstatelier. De slangafsluiter die in een zandstraalinstallatie met zeer abrasieve aluminiumoxide korrels is ingebouwd, is verantwoordelijk voor het regelen van de zandstraal.

Het ambachtelijke kunstatelier met aangesloten glasblazerij heeft zich gespecialiseerd in het decoratief zandstralen van glas. Het medium dat in de zandstraalkamer wordt gebruikt, zijn aluminiumoxide korrels. De zeer hoge abrasieve eigenschappen van de korrels stellen alle componenten van de installatie voortdurend op de proef.

De slangafsluiter voldoet aan alle vereisten

De door AKO Armaturen geleverde slangafsluiter van de serie VMP kan na zijn gebruiksduur van één jaar over de volledige linie overtuigen. "De slangafsluiter voldoet aan alle vereisten", aldus de uitspraak van de ambachtelijk kunstenaar.
Aanvankelijk was het atelier op zoek naar een alternatieve oplossing voor de destijds gebruikte handbesturing van de zandstraal. Bij het onderzoek kwamen ze een slangafsluiteroplossing met voetpedaal tegen, waarbij de regeling van de zandstraal niet meer met de hand direct aan het uitlaatmondstuk, maar buiten de kamer met een voetpedaal wordt gestuurd. Dientengevolge konden ze een handzamer mondstuk gebruiken, dat nauwkeuriger werken mogelijk maakt.


Produceert of gebruikt u zandstraalapparaten?
Slangafsluiters zijn de ideale oplossing voor het regelen van straalmiddelen!

 

De slangafsluiter die in de zandstraalleiding tussen de persluchtcompressor en het mondstuk is ingebouwd, hoefde zelfs na één jaar gebruiksduur nog niet te worden gedemonteerd en onderhouden. Zelfs de binnenin de afsluiter ingebouwde manchet die direct in contact staat met de abrasieve aluminiumoxide korrels, hoefde niet te worden vervangen. Bij verschillende sessies per dag met een gemiddelde duur van 5 – 20 minuten en sluit-/openingsintervallen van circa 10 seconden laat dit de bijzonder slijtvaste eigenschap van het gebruikte elastomeer zien en de robuuste constructie van de complete slangafsluiter.

Zelfs wanneer de inwendige manchet moet worden gewisseld, zijn er geen lange uitvaltijden te vrezen. De vervanging van de manchet kan ter plaatse snel en zelfstandig worden afgehandeld. Volledig zonder speciaal gereedschap. Bovendien kunnen alle andere componenten van de afsluiter verder worden gebruikt. Alleen de versleten manchet moet worden vervangen. 

Slangafsluiter VMP025.03XK.72 regelt straalmiddel in zandstraalapparaat

Vereisten:

  • Robuuste componenten die het uiterst abrasieve straalmiddel weerstaan.
  • Optimalisatie van de besturing van het straalmiddel om nauwkeuriger te kunnen werken.

Bereikte doelen:

  • Er werd een anti-abrasieve manchet ingebouwd, die ook bij zeer slijtage-intensieve transportmedia een lange levensduur waarborgt.
  • Het stuurmechanisme voor de straalmiddelstroom werd verplaatst. Het bevindt zich nu niet meer direct aan het straalpistool, maar wordt door middel van een voetpedaal en slangafsluiter veel eerder geregeld. Zo kan het zandstraalpistool veel beter worden gestuurd.

Medium:
Zeer abrasieve aluminiumoxide korrels

Korngröße:
< 1,0 mm

Openings- en sluitcycli:
Meerdere 100 per dag

Ervaring met slangafsluiters:
Ruim 1 jaar

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 25
Serie: VMP
Behuizing: PVC (zwart)
Aansluitingen: Binnendraad, PVC (zwart)
Manchet: Natuurrubber, slijtvast

Afsluiterbenaming:
VMP025.03XK.72

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie