AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangafsluiters regelen het transport van meststoffen in spuitmachines voor veldgewassen

Een fabrikant van aanhangers voor spuitmachines voor veldgewassen voor de landbouw bouwt in de fabriek slangafsluiters van AKO Armaturen in. De afsluiters van de serie VF sturen daarbij het transport van de mest van de tank naar de mondstukken van de spuitmachine.

De met flensaansluitingen en een manchet van slijtvast en vervormingsbestendig natuurrubber voorziene slangafsluiters in de nominale maten DN 50 en DN 80 vervingen bij de fabrikant van de spuitmachines voor veldgewassen de eerder gebruikte handbediende schuiven en kogelkranen. Uit de reacties van landbouwers die de spuitmachines voor veldgewassen met slangafsluiters van AKO gebruiken, blijkt dat deze veel betrouwbaarder werken, gemakkelijker zijn te bedienen en eenvoudiger zijn te onderhouden dan de eerdere afsluitertypes.


Werkt u in de agrarische techniek of in de landbouw?
Wij adviseren u graag over slangafsluiters voor uw toepassing!

 

De gebruikte slangafsluiters zijn in de normale stand geopend. Pas wanneer de tank van de spuitmachine met mest wordt gevuld, worden de ingebouwde slangafsluiters door middel van perslucht gesloten en pas weer op het veld geopend. De mest wordt dan naar de spuiten getransporteerd en over het veld verspreid.

Als de inwendige manchet vanwege slijtageverschijnselen moet worden verwisseld, kan de complete afsluiter gewoon uit de flensverbinding van de leiding worden geschroefd resp. losgemaakt, worden gedemonteerd en na het vervangen van de manchet weer worden gemonteerd. Daardoor vervallen lange uitvaltijden vanwege uitgebreide onderhoudswerkzaamheden. De resterende afsluitercomponenten kunnen verder worden gebruikt en met de nieuwe manchet wederom worden ingebouwd. Een complete vervanging van de totale afsluiter is niet nodig en bespaart daardoor kosten.

Slangafsluiters VF050.03X.31.30LA & VF080.03X.31.30LA sturen de stroom meststoffen in spuitmachines voor veldgewassen in de landbouw

Vereisten:

  • Betrouwbaarder functieprincipe dan het eerdere afsluitertype (schuiven en kogelkranen).
  • Geen lange uitvaltijden bij het onderhoud.

Bereikte doelen:

  • Een langere levensduur en betrouwbaarder functieprincipe in vergelijking met de eerdere afsluitertypes werden bereikt.
  • Dankzij de compacte en eenvoudige constructie gaat het onderhoud van de slangafsluiter nu sneller en eenvoudiger - en kan de exploitant dit ter plaatse zelf uitvoeren.

Medium:
Landbouwmest

Procestemperatuur:
Omgevingstemperatuur

Stuurdruk:
Ca. 6,0 bar

Openings- en sluitcycli:
Ca. om de 30 min (wanneer in gebruik)

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 50 en DN 80
Serie: VF
Behuizing: Aluminium
Aansluitingen: Flens, aluminium met stalen bus
Manchet: Natuurrubber

Afsluiterbenaming:
VF050.03X.31.30LA
VF080.03X.31.30LA

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie