AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangafsluiters worden in de gewasbescherming in de landbouw gebruikt

Slangafsluiters van de serie VM van AKO Armaturen in de nominale maat DN 20 worden bij een fabrikant van spuitmachines voor veldgewassen in de fabriek ingebouwd voor het verspreiden van pesticiden. Daarbij regelen de afsluiters van AKO de transportstroom van de chemicaliën in de spuitmachine.

Slangafsluiters van AKO Armaturen worden op de meest uiteenlopende landbouwmachines ingezet, die de toevoer van vloeistoffen moeten regelen. Met hun simpele constructie, de betrouwbare werkwijze en het eenvoudige en snelle onderhoud bieden slangafsluiters van AKO Armaturen enkele voordelen ten opzichte van het gebruik van andere afsluitertypes.

Een landbouwer die al ruim 13 jaar met succes machines met slangafsluiters van AKO Armaturen inzet, zegt dat de afsluiters een typische "Fit & Forget"-oplossing zijn. Met "Fit & Forget" worden de componenten in de sector beschreven die – zoals de naam al zegt – na de inbouw resp. het inpassen (fit) simpelweg kunnen worden vergeten (forget), omdat deze gedurende jaren geen problemen veroorzaken, geen onderhoud nodig hebben en betrouwbaar werken.


Gebruikt u in de agrarische techniek gewasbescherming?
Wij adviseren u graag over slangafsluiters voor uw toepassing!

 

Dit toont ook de gemiddelde levensduur aan van de binnenin de slangafsluiters ingebouwde rubbermanchet van bestendig natuurrubber. Deze moet de landbouwer vanwege slijtage om de 5 jaar vervangen. En dat kan de landbouwer zonder problemen zelf afhandelen. Hiervoor zijn geen speciale kennis van problemen noch speciaal gereedschap nodig. Het vervangen van de manchet kan bij slangafsluiters van de serie VM eenvoudig worden uitgevoerd door de beide aansluitmoffen eraf te schroeven en de manchet eruit te drukken. Vervolgens wordt de nieuwe manchet weer eenvoudig in de behuizing geschoven (een speciale montagepasta vermindert hierbij de wrijving en vergemakkelijkt daardoor de inpassing). De aansluitmoffen worden weer erop geschroefd en de afsluiter kan weer worden gemonteerd.

Afsluiters van de serie VM zijn een afgelopen product en worden al vele jaren door afsluiters van vervolgseries VMC resp. VMP vervangen. Deze hebben een compactere model, een meestal elliptisch behuizingsdesign voor een geoptimaliseerd persluchtverbruik en talrijke aansluitopties.

Slangafsluiter VM020.03X.70.80 voor het doseren van gewasbescherming in de landbouw

Vereisten:

  • Ongevoelig voor gewasbeschermingsmiddelen.
  • Betrouwbaar functieprincipe ook na meerdere jaren.

Bereikte doelen:

  • Ingebouwde slangafsluitermanchet van slijtvast natuurrubber is ongevoelig voor gebruikte gewasbeschermingsmiddelen.
  • "Fit & Forget-oplossing" - bij vergelijkbare toepassingen werden gebruiksperioden van meer dan vijf jaar bereikt zonder onderhoud.

Medium:
Gewasbeschermingsmiddelen voor het agrarische gebied

Procestemperatuur:
Omgevingstemperatuur

Bedrijfsdruk:
5,0 bar

Stuurdruk:
7,0 bar

Openings- en sluitcycli:
Ca. 300 per dag (wanneer in gebruik)

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 20
Serie: VM (afgelopen serie, opvolger: VMC & VMP)
Behuizing: PVC
Aansluitingen: POM
Manchet: Natuurrubber

Afsluiterbenaming:
VM020.03X.70.80

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie