AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangafsluiters regelen vullen van biervaten in brouwerij

De brouwerij die zich heeft gespecialiseerd in het brouwen van Fine Ale, gebruikt tot heden succesvol de sinds jaren niet meer geproduceerde slangafsluiters van de serie VM. Bij de modernisering van de installatie of bij defecte afsluiters kiest de brouwerij voor de volgende generatie VM-slangafsluiters: de meer compacte serie VMC.

Rondom 2006 was de brouwerij op zoek naar een andere fabrikant voor de destijds toegepaste slangafsluiters, omdat deze niet meer voldeden aan de kwaliteitsstandaarden ten aanzien van levensduur en betrouwbaarheid. Met AKO Armaturen hebben ze een fabrikant gevonden, waarvan de slangafsluiters tot op heden een succesvol onderdeel van het vulproces zijn.

Nadat de brouwerij in 2006 met kunststofafsluiters van de serie VM startte, kwam in 2011 de wisseling naar een nieuwe generatie roestvrijstalen slangafsluiters van de serie VMC die tot vandaag wordt toepast. De tot op heden gebruikte en niet meer geproduceerde slangafsluiters van de serie VM zijn een zichtbaar teken voor de duurzaamheid van de afsluiters van AKO. Ook de meest recente generatie slangafsluiters van de serie VMC (die sinds 2011 wordt toegepast) hoefde sindsdien nog niet te worden vervangen – ondanks een hoge belasting van tot en met 2000 openings- en sluitcycli per dag.


Gebruikt u afsluiters op het gebied van Food & Beverage?
Slangafsluiters van AKO zijn ook verkrijgbaar in levensmiddelenconforme uitvoeringen!

 

Met een manchet van natuurrubber met lichte FDA- en BFR-conforme ziel van de manchet (zo wordt de binnenzijde en daardoor het deel van de manchet dat in contact komt met het product genoemd) of een FDA-, BFR- evenals EG 1935/2004 levensmiddelenconforme EPDM-manchet, zijn de slangafsluiters ideaal voor gebruik in Food & Beverage. Deze zijn compatibel met gebruikelijke reinigings- en sterilisatietechnieken (bijv. CIP of SIP) en kunnen in-place worden gereinigd of gesteriliseerd. In deze brouwerij wordt bijv. de volledige installatie incl. leidingwerk en de ingebouwde slangafsluiters dagelijks na iedere ploegendienst volledig gereinigd.

De ingebouwde slangafsluiters van AKO zijn bestemd voor de exacte besturing van de aanvoerhoeveelheid van bier dat in gereed staande vaten wordt gepompt. Aan het begin van elk vulproces is de slangafsluiter 100% geopend, zodat de maximale hoeveelheid bier door de slangafsluiter kan worden getransporteerd. Zodra het vat bijna is gevuld, wordt de manchet - en daardoor de doorstromingssnelheid - door middel van drukbelasting langzaam steeds verder verkleind om zo uiteindelijk de exacte vulhoeveelheid te bereiken.

Slangafsluiters worden al ruim tien jaar, zonder vervanging van componenten gebruikt!

Dat is ook één van de belangrijkste redenen, waarom de brouwerij al meer dan 10 jaar voor slangafsluiters van AKO Armaturen kiest: de eenvoudige en doeltreffende regeling van de doorstroomhoeveelheid. Een andere reden is de onderhoudsvriendelijke en duurzame constructie van de slangafsluiters van AKO. Daardoor werd uitval van de installatie, veroorzaakt door onderhoud, geminimaliseerd. Tot op heden zijn in de afsluiters van de brouwerij nog gedeeltelijk dezelfde manchetten in gebruik, waarmee deze destijds werden ingebouwd – en dat bij tot en met 2000 openings- en sluitcycli per dag!

Slangafsluiters VMC32.02X.50G.40 als doseerarmatuur bij het vullen van biervaten

Vereisten:

  • Betrouwbaar functieprincipe in vergelijking met de vorige afsluiter van de concurrent.
  • Regeling van de doorstroomhoeveelheid.

Bereikte doelen:

  • Slangafsluiters van AKO hebben zich bewezen als veiliger werkend en duurzamer dan de afsluiters van de concurrent. Enkele afsluiters zijn al ruim 10 jaar onveranderd in bedrijf!
  • Door middel van de met druk belaste dosering is een fijne afstemming van het sluitgedrag van de manchet mogelijk.

Medium:
Bieren van het vat (Fine Ale)

Procestemperatuur:
Omgevingstemperatuur

Openings- en sluitcycli:
T/m 2000 per dag

Bedrijfsdruk:
0,5 - 0,7 bar

Stuurdruk:
1,0 - 2,2 bar
(afhankelijk van de gewenste doorstroomhoeveelheid)

Normale stand:
Tijdens bedrijfstijden:
Gesloten
Buiten bedrijfstijden:
Geopend

Ervaring met slangafsluiters:
Ruim 10 jaar

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 32
Serie: VMC
Behuizing: Roestvrij staal 1.4408
Aansluitingen: Binnendraad, roestvrij staal 1.4404/AISI 316L
Manchet: Natuurrubber, levensmiddelenkwaliteit, licht

Afsluiterbenaming:
VMC32.02X.50G.50
VM032.02X.70.80 (beëindigd model)

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie