AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Silo's en silosystemen

In de huidige industrieën en de landbouw zijn opslagsystemen niet meer weg te denken uit de productieprocessen. Enerzijds zorgen deze ervoor dat er voldoende uitgangsmaterialen en grondstoffen voor het productieproces beschikbaar zijn en anderzijds zorgen ze voor een ruimtebesparende en veilige opslag. Afsluiters vervullen daarbij de essentiële taak van de transportbesturing bij het vullen en legen van de silo's.

Slangafsluiters van AKO regelen vullen en legen van silo's

Silo's functioneren altijd volgens hetzelfde principe: Het materiaal dat dient te worden gevuld wordt – geregeld door een afsluiter – met behulp van een stijgleiding naar het bovenste einde van de silo getransporteerd en valt vanaf daar op de bodem binnenin de silo. De opgeslagen stoffen worden altijd geleegd door een van een afsluiter voorziene opening of leiding aan het onderste einde van de silo.
Silo's lopen aan het onderste einde trechtervormig toe om de opgeslagen stoffen naar de uitlaatopening te leiden. Het legen van de stoffen gebeurt hier niet volgens het First-in-First-out-principe. Eerder komt aan het onderste trechtereinde een mengsel eruit dat bestaat uit de verschillende vullingen die in de loop der tijd werden toegevoegd. De reden hiervoor is dat zich bij het legen een soort trechter door de volledige vulhoogte van de silo vormt die materiaal vanaf boven langs alle lagen omlaag transporteert. Na het legen is er dus een doorsnede van alle vullagen ontvangen.

Slangafsluiters regelen het vullen en legen van de meest uiteenlopende stoffen

Slangafsluiters hebben in silo's en silosystemen de taak om de materiaalstroom in of uit de silo te regelen. Van het legen van silovrachtwagens of tankwagens via het vullen van de silo's door stijgleidingen tot en met het nauwkeurig legen aan het onderste einde van een silo - slangafsluiters regelen en doseren deze processen.

Ook het laden en lossen van silosystemen, dus dan zijn meerdere silo's samengevoegd, kan door slangafsluiters worden geregeld.

Afhankelijk van het type vulmedium kunnen slangafsluiters van AKO volgens de eisen worden geconfigureerd. Bij het verwerken van levensmiddelen worden bijvoorbeeld levensmiddelenconforme afsluiterconfiguraties ingezet (tot en met EHEDG-gecertificeerde uitvoeringen). Bij zeer slijtage-intensieve media dienen slangafsluiters met speciale slijtvaste configuraties te worden ingezet.

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie