AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Milieu- en procestechniek

De milieutechniek houdt zich bezig met processen ter bescherming van het milieu of de regeneratie van beschadigde ecosystemen. Van de afvalverwijdering van materialen via preventieve beschermingsmaatregelen en zuivering in de procestechniek tot en met het gebruik van hernieuwbare energieën dekt de milieutechniek een breed spectrum aan taken af. De ingebouwde afsluiters regelen hier het transport van alle voorkomende media, zoals gassen, water, suspensies of droge vaste stoffen.

Slangafsluiters van AKO regelen de meest verschillende media in de milieu- en procestechniek

Een ander belangrijk terrein in de milieutechniek is het ontwikkelen van maatregelen die zijn bestemd voor energiebesparing, het ontzien van natuurlijke hulpbronnen en het vermijden resp. verminderen van emissies en afval.
Het doel van de milieutechniek is om nieuwe ontwikkelingen en bestaande technieken zo te optimaliseren dat deze ons milieu en de ecosystemen zo weinig mogelijk schade berokkenen.

In de milieutechniek speelt de procestechniek een belangrijke rol. Deze wordt bijv. toegepast in de afvalwaterbehandeling, de neutralisatie van rookgassen, bij de recycling of bij verschillende afvalverwijderingstechnieken.
Op alle genoemde terreinen moeten de meest uiteenlopende stoffen – of dat nu gassen, droge en vochtige goederen of vloeistoffen zijn – in het verwerkingsproces betrouwbaar en nauwkeurig met behulp van afsluiters worden geregeld of afgesloten.

Slangafsluiters zijn verschillende taken in de milieu- en procestechniek de baas

Slangafsluiters zijn daarbij in veel processen in de procestechniek de ideale regel- of afsluitarmatuur. Dankzij de modulaire constructie kunnen slangafsluiters van AKO Armaturen individueel op de vereisten van de installatie, het transportmedium en de omgeving worden aangepast.

Naast een grote reeks nominale maten en de beschikbaarheid van alle gebruikelijke aansluitopties kunnen de behuizingen en aansluitingen bovendien van verschillende materialen (bijv. POM, PVC, roestvrij staal, aluminium) worden gemonteerd. Ook de kwintessens van een slangafsluiter, de binnenin ingebouwde manchet, is in talrijke verschillende composietkwaliteiten verkrijgbaar (bijv. EPDM, Viton, natuurrubber, Neopreen, butyl, enz.) en kan zo voldoen aan de meest uiteenlopende vereisten.

Verschillende toebehorenopties (bijv. vacuümeenheden, veiligheidsschakelingen, overstroomeenheden, magneetkleppen, snelontluchters, drukregelaars, enz.) breiden opnieuw het toepassingsspectrum van de slangafsluiters uit.

Slangafsluiters van AKO regelen het uitgraven van sedimenten in havens en kustgebieden

CASE: Slangafsluiters regelen het uitgraven van sedimentafzettingen in havens en kustgebieden

Als alternatief voor de gebruikelijke baggermolens kunnen ook slangafsluiters worden ingezet bij het uitgraven van sedimenten.

Kom te weten hoe slangafsluiters op dit terrein worden ingezet ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie