AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Farmaceutische industrie en gezondheidsmarkt

De farmaceutische industrie en de gezondheidsmarkt zijn wereldwijd de industrietakken met de grootste omzet. Wat de mensen- en dierengeneeskunde in de farmaceutische industrie is, zijn de voedingssupplementen in de gezondheidssector. In alle takken worden, afhankelijk van het gebruiksdoel, hygiënische, aseptische en/of steriele afsluiters ingezet. Deze maken het mogelijk om het transport van gevoelige transportgoederen te regelen.

Slangafsluiters van AKO worden als regelarmatuur ingezet op farmaceutisch gebied en in de gezondheidsmarkt

De farmaceutische en gezondheidsindustrie produceren de veelzijdigste geneesmiddelen en voedingssupplementen in de meest verschillende uitvoeringen. Een belangrijk punt is deze branche is de naleving van hygiëneprocessen om preparaten te beschermen tegen besmettingen resp. verontreinigingen. Deze processen spelen natuurlijk ook een belangrijke rol in de (geautomatiseerde) installaties van de farmaceutische fabrikant. Daardoor moeten alle gebruikte componenten voldoen aan de vereisten van een Hygienic Design van de installatie-exploitant – en natuurlijk vormen de gebruikte afsluiters hierop geen uitzondering.

Slangafsluiters in de farmaceutische industrie en bij Functional Food

Dankzij hun eenvoudige constructie zijn slangafsluiters modulair opgebouwd en kunnen deze daardoor zonder probleem voor de vereisten in de farmaceutische en gezondheidssector worden ontworpen. Aseptische, hygiënische en steriele slangafsluiterconfiguraties kunnen zonder probleem in de verschillende productiestappen worden ingezet. Bovendien heeft AKO Armaturen speciale EHEDG-gecertificeerde slangafsluiteruitvoeringen die zijn ontwikkeld volgens de eisen van Hygienic Design.

Slangafsluiters kunnen bij een grote reeks productieprocessen worden ingezet. Als regelarmatuur bij het transport van grondstoffen of bij gerede producten, zoals poeders, tabletten, dragees, vloeistoffen en dergelijke. Deze kunnen echter ook worden toegepast als doseerarmatuur bij het vullen van bussen, flessen, glazen, blikken, vials of buisjes.

Slangafsluiters die kunnen worden ingezet in de farmaceutische industrie en de gezondheidsbranche, zijn geschikt voor SIP (sterilization-in-place), CIP (cleaning-in-place) en gedeeltelijk RIP (rinse-in-place). Dat wil zeggen dat deze in de ingebouwde toestand (in-place) gemakkelijk kunnen worden gereinigd, gesteriliseerd en gedesinfecteerd.

Slangafsluiters van AKO regelen tweecomponenten hars in de productie van detectoren voor de farmaceutische sector

CASE: Slangafsluiters in de productie van detectoren voor de farmaceutische sector

De fabrikant van metaaldetectoren zet slangafsluiters als regelarmatuur o.a. in het transport van een tweecomponenten epoxyhars in.

Lees meer over de verdere toepassingsgebieden van de ingebouwde slangafsluiters ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie