AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Dranken-, levensmiddelen- en voederindustrie

Als de levensmiddelenbranche vroeger slechts een achtergesteld gebied van de landbouw was dat producten van landbouwbedrijven verwerkte, dan is deze tegenwoordig in zeer veel vormen aanwezig. Afsluiters nemen de verwerking over. De productie en het transport van de meest diverse producten hebben daarbij een belangrijke functie – namelijk het regelen van de transportstromen.

Slangafsluiters van AKO worden in veel processen van de levensmiddelenindustrie ingezet

Met de opkomst van synthetisch geproduceerde producten, de massaproductie alsmede de verwerking van grote hoeveelheden levensmiddelen is het beeld van de levensmiddelen-, dranken- en voederindustrie inmiddels fundamenteel veranderd.
Telkens grotere en complexere productieprocessen maken het tegenwoordig mogelijk om grotere hoeveelheden binnen een telkens kortere tijd te produceren resp. te verwerken en te verpakken.

De installatiebouw speelt in deze industrietak één van de belangrijkste rollen, omdat voor vrijwel elk voedingsmiddel zelf geconfigureerde productie-installaties nodig zijn. Met de voortschrijdende automatisering zijn ook afsluiters en regelarmaturen natuurlijk niet meer weg te denken uit dit gebied, omdat de betreffende massa en de talrijke producten dienen te worden getransporteerd, opgeslagen, gedoseerd, gevuld en verpakt.

Slangafsluiters en hun vele taken in de dranken-, levensmiddelen- en voederindustrie

Slangafsluiters van AKO Armaturen kunnen in de levensmiddelenindustrie, de drankenbranche en in de voederverwerking in vele processen worden geïntegreerd. Daarbij regelen en doseren deze de meest uiteenlopende stoffen en producten. Van vloeistoffen via siropen, pulp, poeders en granulaten tot en met hele levensmiddelen, zoals noten, gedroogde of bevroren vruchten, of bonen.

Levensmiddelen

Op het gebied van de levensmiddelenverwerking zijn slangafsluiters bijna universeel inzetbaar. Vanwege hun hygiënische constructie zonder dode ruimte zijn deze zeer eenvoudig "in place" te reinigen en zijn bovendien uiterst onderhoudsarm en daardoor voor alle soorten en alle aggregatietoestanden uitstekend geschikt. Of het nu levensmiddelen in viskeuze vorm zijn (bijv. siroop), poeder, granulaat, of onverwerkte levensmiddelen, zoals noten, fruit of bonen. Indien u in uw proces gecertificeerde afsluiters moet gebruiken, biedt AKO Armaturen u bovendien speciale afsluiterconfiguraties met EHEDG-certificering aan. 

Dranken

Ook op het gebied van de drankenverwerking kunnen slangafsluiters veelzijdig worden ingezet. Naast het transport van basisingrediënten – zoals siropen, stukken fruit of poeder – kunnen slangafsluiters van AKO ook in de vultechniek voor vaten, bussen of flessen en blikken worden gebruikt. De wijnbouw zet bijvoorbeeld reeds ruim 30 jaar met succes slangafsluiters van AKO in bij het regelen en afsluiten van pulp.

Voeder

Slangafsluiters kunnen ook in de verwerking van voeder tot en met het direct voederen in de veeteelt worden toegepast. Ook hier strekt het toepassingsgebied zich uit van het produceren via het vullen tot en met het integreren in geautomatiseerde voederinstallaties in landbouwbedrijven.

Slangafsluiters van AKO in gebruik in de wijnbouw

CASE: Slangafsluiters in de wijnteelt

Ruim 70 slangafsluiters van AKO Armaturen regelen het transport van pulp en wijn in de nieuwe productie-installatie van een grote particuliere wijnkelder.

Lees waarom de particuliere wijnkelder heeft gekozen voor slangafsluiters van AKO ...

Slangafsluiters van AKO bij een producent van zoetwaren

CASE: Slangafsluiters in de productie van zoetwaren

Slangafsluiters van AKO regelen daarbij onder andere het transport van het zoetwaren door zuigleidingen en het uiteindelijke vullen van de zakken die dan klaar zijn voor de verkoop.

Lees waarom de producent zijn volledige installatie van kogelkranen naar slangafsluiters wilde omschakelen ...

Slangafsluiters regelen het vullen van biervaten in de brouwerij

CASE:Slangafsluiters zorgen voor exact gevulde biervaten

Slangafsluiters van AKO Armaturen doseren daarbij het gewenste doorstroomvolume om biervaten exact volgens de richtlijn te vullen.

Hoe de brouwerij slangafsluiters al meer dan 10 jaar inzet, leest u hier ...

Slangafsluiters van AKO regelen transport van kiezelgoer voor de bierfiltratie

CASE:Slangafsluiters helpen bij het filteren van vertroebelingsstoffen

Slangafsluiters regelen het transport van filterstoffen om ongewenste vertroebelingsstoffen uit het bier te filteren.

Lees hier hoe de brouwerij met slangafsluiters het uitvalrisico van de installatie kon minimaliseren ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie