AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Kunststofindustrie

In de kunststofindustrie worden de meest uiteenlopende synthetische producten van verschillende grondstoffen geproduceerd. Kunststoffen worden bijv. tot halffabricaten, matrijzen of vezels verwerkt. In de kunststofproductie wordt er een onderscheid gemaakt tussen drie soorten kunststoffen: thermoplasten, duroplasten en elastomeren. Daarbij regelen kleppen op alle terreinen het transport van poeders, granulaten en vezels – daarbij speelt het geen rol of het transportmedium als halffabricaat of eindproduct moet worden geregeld.

Slangafsluiters van AKO worden in verschillende processen in de kunststofindustrie ingezet

Thermoplasten zijn kunststoffen die bij een bepaalde temperatuur kunnen worden vervormd en na het afkoelen in deze vorm blijven bestaan. Dit proces is omkeerbaar, dat wil zeggen dat het een willekeurig aantal keren kan worden herhaald. Thermoplasten worden meestal voor consumptiegoederen en verpakkingen gebruikt. Tot deze kunststoffengroep behoren bijv. polyethyleen, polypropyleen of polyester.

Duroplasten ontstaan uit de gesmolten massa van verschillende componenten en zijn na uitharding hard en bros. Ook bij opnieuw opwarmen blijven duroplasten stabiel in vorm. Kunststoftypes van deze klasse zijn bijvoorbeeld kunstharsen, zoals epoxyhars. Deze worden onder andere gebruikt in carrosseriedelen, behuizingen van elektronische componenten of in vezelcomposieten.

Elastomeren zijn daarentegen vormvaste, echter elastische kunststoffen. Met een tijdelijke vormverandering reageren deze op druk en uitzetting – deze kunnen dus kortstondig worden vervormd. Als de externe invloed op de elastomeren echter weer verzwakt, keert het materiaal automatisch terug naar zijn uitgangsvorm. Tot de elastomeren behoren, naast vele andere, natuurrubber (NR) of EPDM (ethyleen-propyleen-dieen-rubber). Elastomeren worden hoofdzakelijk toegepast bij bandenfabrikanten.

Ook AKO Armaturen kiest bij de fabricage van manchetten voor slangafsluiters voor verschillende elastomeerkwaliteiten: Van natuurrubber via EPDM en nitril tot en met Hypalon of butyl.

In de kunststofindustrie regelen slangafsluiters het transport van vele stoffen

Als het om het transport van grondstoffen gaat, zoals koolstofzwart, talk, krijt, grafiet, zand of zinkoxide, additieven, zoals weekmakers, stabilisatoren of verfstoffen, of om ook kant-en-klare kunststoffen in vezel-, granulaat- of poedervorm te regelen, zijn slangafsluiters van AKO Armaturen de ideale keuze.

De materialen van de individuele afsluitercomponenten kunnen specifiek op de vereisten aan afzonderlijke transportmedia worden samengesteld en garanderen zo het beste functieprincipe en een lange levensduur.
Een ander toepassingsgebied zijn vulinstallaties van halffabricaten, waarin granulaten of vezels voor het transport worden verpakt voor de verdere verwerking. Hier regelen slangafsluiters van AKO Armaturen betrouwbaar het vullen van de meest uiteenlopende tanks en Big bags.

Slangafsluiters van AKO in gebruik bij fabrikant van PVC-tegels

CASE: Slangafsluiters in de productie van PVC-tegels

De slangafsluiter van AKO Armaturen regelt daarbij het basismateriaal van de PVC-tegels.

Lees hoe lang de fabrikant reeds voor slangafsluiters van AKO Armaturen heeft gekozen ...

Slangafsluiters regelen reiniging en ontvetting van snelsluitingen

CASE:Slangafsluiters in de reiniging en ontvetting van snelsluitingen

De slangafsluiters van AKO Armaturen regelen daarbij een natriumhydroxideoplossing en een ontvettingsoplossing

Lees hoe tevreden de fabrikant en de exploitant van de installatie zijn met de ingebouwde slangafsluiters ...

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie