AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Chemische industrie

De chemische industrie is een belangrijke, wereldwijde industrietak die zich bezighoudt met de productie van chemische producten. Chemische producten zijn in talrijke branches een voorwaarde resp. onmisbaar voor de fabricage van producten. Het productassortiment dat ondernemingen uit de chemische industrie produceren, is daarbij zo verschillend en breed als de branches waarin dit wordt gebruikt.
Individueel geconfigureerde en tegelijkertijd betrouwbare afsluiters die de meest diverse taken in de dosering en regeling van het transport van chemische producten uitvoeren, spelen daardoor een belangrijke rol in de verwerkingsprocessen.

Slangafsluiters van AKO worden in verschillende processen in de chemische industrie ingezet

De kunststofindustrie, de automobielsector, de machinebouw, de landbouw of zelfs de levensmiddelen verwerkende en producerende industrie behoren bijv. tot de afnemers van chemische stoffen. In al deze – en vele andere – branches zijn in de productie en fabricage chemische producten nodig om het gewenste doel van de ontwikkelde producten te bereiken.
Hiertoe behoren bijv. het optimaliseren of het bereiken van materiaaleigenschappen van bepaalde producten, het verbeteren van functies en processen bij machines en installaties of het conserveren en beschermen van levensmiddelen.

Chemische stoffen kunnen materiaal onder andere houdbaarder, soepeler, gladder, kleurrijker, bestendiger of ook kwetsbaarder maken – precies zoals de specificaties van de opdrachtgever dat voorschrijven. Deze kunnen ongewenste smaken veroorzaken, de consistentie veranderen of houdbaarder en bestendiger maken.

Kortom: de mogelijkheden van de uit de chemische industrie afkomstige primaire en halffabricaten, en gerede producten zijn nagenoeg oneindig.
Een ding hebben ze echter gemeen – het transport van deze verschillende producten moet op veel plaatsen en bij de meest uiteenlopende werkstappen veilig worden gedoseerd of gestopt. Daarbij voeren verschillende, telkens op de toepassing afgestemde afsluiters deze taken uit.

Vergeleken met productiebedrijven in andere branches hebben ondernemingen uit de chemische industrie meestal een hoge mate van automatisering – daarom zijn functionerende, betrouwbare en rendabele afsluiters een belangrijke factor in de chemische industrie.

In de chemische industrie worden slangafsluiters succesvol toegepast

Slangafsluiters van AKO Armaturen worden intussen al tientallen jaren in de meest uiteenlopende branches en toepassingsgebieden uit de chemiesector gebruikt. Slangafsluiters doseren en blokkeren onder andere vloeistoffen, vetten, mineralen, pigmenten, weefsels, emulsies, stoffen en granulaten in chemische bedrijven.

Afhankelijk van het toepassingsgebied en de omgevingsomstandigheden zijn slangafsluiters van AKO Armaturen in de meest uiteenlopende configuraties verkrijgbaar. Het belangrijkste gedeelte is daarbij in eerste instantie de inwendige rubbermanchet die in contact komt met het product. Afhankelijk van welk medium dient te worden aangestuurd, is deze in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. De juiste keuze van de manchet is maatgevend verantwoordelijk voor de naadloze werking van de armatuur en bepaalt voor een groot deel ook zijn levensduur.

Dankzij speciale aseptische, hygiënische en steriele afsluiteruitvoeringen (ook EHEDG-gecertificeerd) kunnen slangafsluiters van AKO Armaturen ook in kritische gebieden worden toegepast. Voor gebieden waar explosiegevaar heerst, zijn bovendien Ex-afsluiterconfiguraties verkrijgbaar.

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie