AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Tankwagens en bedrijfsvoertuigen

De geschiedenis van bedrijfsvoertuigen is in principe al net zo oud als de uitvinding van het wiel. Natuurlijk zijn de huidige bedrijfsvoertuigen op geen enkele wijze te vergelijken met hun primitieve voorgangers, de koetsen en karren – het laat echter zien dat de handel en industrie al jaar en dag zijn aangewezen op het transport van artikelen en producten. In de transportsector vormen afsluiters daarbij een belangrijke schakel bij het laden en lossen van tankwagens en bedrijfsvoertuigen.

Slangafsluiters van AKO worden in silo- en tankwagens alsmede in bedrijfsvoertuigen ingebouwd

Silovoertuigen en tankvrachtwagens zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het wegverkeer. Deze transporteren de meest uiteenlopende artikelen, zodat wij ons in het dagelijks leven zonder probleem staande kunnen houden. Van landbouwproducten (bijv. graan, melk, voeder, enz.) via (petro)chemische producten (bijv. oliën, benzine, kerosine, gassen, additieven, chemicaliën, enz.) tot en met de meest verschillende levensmiddelen en dranken. Wereldwijd worden al deze goederen met behulp van silo- en tankwagens naar hun betreffende bestemmingslocatie getransporteerd.

In de voertuigen zijn afsluiters ingebouwd, zodat de lading veilig en betrouwbaar de bedrijfsvoertuigen kan worden in- en uitgeleid. Meestal beschikt dit soort afsluiters over een speciale flensaansluiting voor tankwagens. Op het gebied van het levensmiddelen- of drankentransport zijn er bovendien speciale afsluiterconfiguraties die geschikt zijn voor levensmiddelen, die voor toepassing op dit terrein zijn ontwikkeld. 

Een ander belangrijk gebied is de bouw van bedrijfsvoertuigen. Van de gebruikelijke vrachtwagens en bestelbussen via voertuigtypes die voor de reiniging en instandhouding van wegen en de voorzieningeninfrastructuur (zoals veegmachines en rioolreinigingsvoertuigen) worden gebruikt, tot en met de bijzondere voertuigenbouw die voldoet aan de speciale vereisten van niet-dagelijkse transportoplossingen. De taken die de ingebouwde afsluiters op dit terrein vervullen, zijn net zo veelzijdig als de toepassingsmogelijkheden dat toestaan.

Slangafsluiters en hun taken bij tankwagens en bedrijfsvoertuigen

Al ruim 20 jaar worden slangafsluiters bij de silotankvoertuigen als zeer betrouwbare, geautomatiseerde afsluitklep ingezet. De hier ingebouwde slangafsluiters zorgen voor het lossen van de meest uiteenlopende transportgoederen via de uitblaasleidingen.
Daarbij speelt het in principe geen rol, welke media worden getransporteerd resp. geregeld. Gevaarlijke stoffen, bijv. chemicaliën, vormen net zo min problemen als ongevaarlijke transportgoederen – of dat nu vloeibare levensmiddelen, graan, voedermiddelen, pellets of overig bulkgoed is. Ook bij het laden of de monstername kunnen slangafsluiters worden tussengeschakeld om zo het laden of aftappen te regelen.

Dankzij hun modulaire systeem kunnen slangafsluiters van AKO Armaturen flexibel worden geconfigureerd. Daardoor kunnen deze voor de vereisten van de media worden ontworpen, die dienen te worden getransporteerd. Of dat nu levensmiddelenconforme configuraties (incl. EHEDG-certificering) zijn bij het transport van producten op het gebied van Feed, Food & Beverage, of bijzonder slijtagebestendige en corrosiebestendige configuraties voor het regelen van zeer abrasieve of corrosieve goederen.

Slangafsluiters worden bovendien ingezet in de speciale voertuigenbouw. Bijv. in mobiele persen in de wijnteelt en in mobiele betonpompen of in bijzondere voertuigen, waarin zuigleidingen moeten worden geregeld.

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie