AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Keramische industrie

De wortels van keramiekproductie gaan terug tot aan de beginperiode van de geschiedenis van de mens. Uit de eerste stappen van onze voorouders heeft zich intussen een hightech keramische industrie ontwikkeld met talrijke verwerkingsmethoden en producten. Want keramiek betekent intussen veel meer dan alleen maar voor bakken, kachels, in de bouw of voor keramisch sanitair. Dienovereenkomstig zijn ook de vereisten aan de afsluiters gestegen, die verantwoordelijk zijn voor de besturing van het transport van de grondstoffen.

Slangafsluiters van AKO worden als regelarmatuur in de keramische industrie ingezet

De technische keramiek (ook industriële keramiek genoemd) en de functionele keramiek zijn tegenwoordig belangrijke takken van de keramische industrie en zijn hightech gebieden met veel knowhow. Met de eigenschappen van conventionele keramiek hebben deze hightech producten echter slechts nog weinig te maken. Producten van de technische en functionele keramiek worden bijv. in de milieutechniek als filterelement, in de biotechnologie als maalwerktuig, in de medische techniek als implantaat of tandkroon, in de elektrotechniek als isolator of zelfs in de ruimtevaart als hittebescherming toegepast.

De gebruikte afsluiters regelen daarbij op alle fronten van de keramiekverwerking het transport van de grondstoffen of zorgen in de omgeving van het eigenlijke productieproces voor een naadloos verloop van de transport- en doseerprocessen.

In de keramische industrie regelen slangafsluiters bijv. de aanvoer van grondstoffen

In de keramische industrie zijn slangafsluiters uitstekend geschikt voor het blokkeren en regelen van grondstoffen. Deze worden al in het voortraject, het winnen van de belangrijkste grondstoffen voor de productie van keramiek, ingezet (bijv. bij de kaolienwinning).
Ongeacht of het bij de productie van keramiek om klassieke producten voor huishoudelijk gebruik of om speciale fabrikaten voor de meest uiteenlopende industrietakken gaat – de basisstoffen zijn meestal in poedervorm beschikbaar en moeten dienovereenkomstig van de opslagplaatsen naar de productie worden getransporteerd.

Van aluminiumoxide (Al2O3), zirkoniumoxide (ZrO2), siliciumcarbide (SiC), cordieriet (Mg2Al3) via kleimineralen en kaolien tot en met smeltmiddelen en toeslagstoffen moeten daarbij de meest diverse stoffen worden geregeld en geblokkeerd. Dankzij de robuuste opbouw van de anti-abrasieve manchet van de slangafsluiters van AKO vormen in de keramische productie ook de meest slijtagegevoelige/agressieve en daardoor problematische transportmedia geen probleem. Zeer slijtvaste composietkwaliteiten van de inwendige rubbermanchet garanderen daardoor, ook na een lange gebruiksduur bij abrasief transportgoed en een groot aantal openings- en sluitcycli, een betrouwbaar en absoluut dicht sluitbeeld van de afsluiter.

Bovendien kunnen slangafsluiters ook als regelarmatuur in keramisch gietwerk (gieten van gietklei) worden gebruikt. Deze sturen in dat geval niet de basisgrondstoffen, maar de vloeibare keramische massa op weg naar de gietmallen.

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie