AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangafsluiters in de productie van zandgietvormen

De fabrikant van hoogwaardige tv-camerastatieven kiest bij de dosering van zand voor de productie van gietvormen voor slangafsluiters van AKO van de serie VF. Ruim 25 jaar geleden werden de destijds gebruikte afsluitkleppen vervangen door slangafsluiters en tot op heden hoefde de producent nog geen enkele slangafsluiter van AKO af te keuren!

Zoals bekend is, vallen camera's voor de productie van tv-shows iets groter uit dan de gebruikelijke camera's voor de particuliere gebruiker. Ondanks hun formaat moeten deze beweeglijk en gemakkelijk te sturen zijn. Hiervoor worden speciale statieven gebruikt.

Het leidingsysteem waarin het zand voor de gietvormen wordt getransporteerd, werd destijds door de installatiebouwer van slangafsluiters voorzien, die de eerder toegepaste afsluitkleppen vervingen. Intussen koopt de gieterij echter zijn reserveonderdelen en complete afsluiters rechtstreeks in bij AKO Armaturen.
Bij de eerder ingebouwde afsluitkleppen traden in de afsluiter telkens weer verstoppingen op, wat het transport ongewenst tot stilstand bracht. Daarom waren ze op zoek naar een alternatieve oplossing en met de slangafsluiters van AKO Armaturen hebben ze die ook gevonden.


Heeft u betrouwbare afsluiters nodig in uw productie van gietvormen?
Met slangafsluiters van AKO behoren uitval of storingen tot het verleden!

 

De in de leidingen ingebouwde slangafsluiters moet het zand sturen dat voor het maken van gietvormen nodig is. Om bij deze taak ook te kunnen doseren en om bij persluchtuitval de onder druk staande afsluiter verder gesloten te houden, zijn de afsluiters bovendien uitgerust met veiligheidsschakelingen en proportionele drukregelkleppen.

De ingebouwde slangafsluiters van AKO Armaturen zijn allemaal voorzien van een inwendig ingebouwde manchet van slijtvast natuurrubber. Deze composietkwaliteit maakt – ondanks de abrasieve eigenschappen van het te regelen zand – bedrijfstijden van de manchetten mogelijk van tot en met 5 jaar, voordat deze vanwege slijtageverschijnselen moeten worden vervangen. Hierbij kunnen de resterende afsluitercomponenten verder worden gebruikt. Vervanging van de complete armatuur is bij verwisseling van een manchet niet noodzakelijk.

"Slangafsluiters zijn echt eenvoudig
in het onderhoud en de bediening
"

Sinds ruim 25 jaar worden slangafsluiters van AKO in deze installatie ingezet. Tot op heden hoefde de onderneming geen enkele afsluiter of afzonderlijke componenten afkeuren. Daarom is de productiechef volledig tevreden met de gebruikte slangafsluiters van AKO.

Slangafsluiters VF050.03X.31.30LA regelen zand voor de fabricage van gietvormen

Vereisten:

  • Werkwijze die in vergelijking met de eerder ingezette afsluitkleppen ongevoelig is voor verstopping.
  • Fail-Safe-oplossing -> bij uitval van perslucht moeten afsluiters nog steeds gesloten blijven.
  • Ongevoelig voor de abrasieve eigenschappen van gietzand.

Bereikte doelen:

  • Dankzij de doorstroming zonder versmalling en de constructie zonder dode ruimte zijn verstoppingen of problematische aanhechtingen uitgesloten.
  • Er werden veiligheidsschakelingen en proportionele drukregelkleppen ingebouwd om bij persluchtuitval de afsluiter gesloten te houden en om de doorstroomhoeveelheid te kunnen aanpassen.
  • Er werd een manchet van slijtvaste composietkwaliteit ingebouwd, die bestand is tegen slijtage door het transportmedium.

Medium:
Zand met toeslagstoffen en bindmiddelen

Procestemperatuur:
25 - 40° C

Openings- en sluitcycli:
Ca. 60 per dag

Bedrijfsdruk:
Ca. 2,5 bar

Stuurdruk:
Ca. 5,0 bar

Ervaring met slangafsluiters:
Ruim 25 jaar

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 50
Serie: VF
Behuizing: Aluminium (wit gelakt)
Aansluitingen: Flens, aluminium (wit gelakt)
Manchet: Natuurrubber, slijtvast

Extra opties:
Veiligheidsschakeling
Proportionele drukregelkleppen [EN]

Afsluiterbenaming:
VF050.03X.31.30LA

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie