AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangknelafsluiters zorgen voor het nauwkeurig vullen van Big Bags

De fabrikant van Big Bag-vulinstallaties bouwt in de fabriek slangknelafsluiters van de serie OV in de nominale maat DN 150 in. De betreffende slangknelafsluiter doseert daarbij het medium, waarmee de Big Bags dienen te worden gevuld.

De vulinstallaties voor Big Bags zijn voorzien van een trechtervormig verzamelreservoir waarin een onderdruk van 500 mbar heerst. Het medium waarmee de Big Bags dienen te worden gevuld, wordt door middel van het vacuüm uit de leiding aangezogen en in het reservoir verzameld, voordat de ingebouwde slangknelafsluiter met het handbediende handwiel wordt geopend om het vulproces van de eronder neergezette Big Bags te starten.

Normaal gesproken bouwt de fabrikant schuiven in zijn vulinstallatie. Deze veroorzaken bij abrasieve transportmedia, zoals bulkgoed, enz., echter problemen, omdat de schuifplaten vaak snel slijten of omdat de zitting van de schuifbehuizing met de media verstopt raakt, zodat het schuifblad niet meer volledig kan sluiten. Daarom worden bij slijtage-intensieve media al ruim 25 jaar slangafsluiters van fabrikant AKO Armaturen ingebouwd, die ook bij zeer lastige transportstoffen een langere levensduur kunnen aantonen.


Gebruikt u vergelijkbare vul- of doseertoepassingen?
Wij adviseren u graag over het inzetten van slangknelafsluiters!

 

Aangezien de op deze plaats ingebouwde afsluiter twee van de hoofdtaken van het complete systeem overneemt – namelijk doseren alsmede afsluiten van het medium dat dient te worden gevuld – is het foutloze en betrouwbare functieprincipe hier onmisbaar. Een ander voordeel van de ingebouwde slangafsluiters van AKO Armaturen in tegenstelling tot andere afsluitertypes: de slangknelafsluiter bestaat uit slechts enkele componenten: de behuizing, de manchet en het mechanisme. Omslachtige afsluiterconstructies, zoals deze bij andere afsluitertypes (bijv. kogelkranen, schuiven, kleppen, enz.) worden aangetroffen, zijn bij de slangknelafsluiters van AKO Armaturen niet aanwezig. Daardoor worden niet alleen de onderhoudskosten, maar ook de voor het onderhoud benodigde tijd gereduceerd door het gebruik van een slangknelafsluiter.

Slangknelafsluiter OV150.03.30M bij het vullen van Big Bags

Vereisten:

  • Moet geschikt zijn voor gebruik met slijtage-intensieve goederen.
  • Eenvoudig onderhoud en weinig uitvaltijden.

Bereikte doelen:

  • De slangknelafsluiter werd met een slijtvaste manchet van natuurrubber ingebouwd. Deze garandeert ook bij abrasieve media een lange levensduur.
  • Eenvoudig onderhoud en weinig uitvaltijden.

Medium:
Cement, granulaten, bulkgoed of lichte stoffen zoals pluizen, stofvlokken of poeder

Procestemperatuur:
Omgevingstemperatuur

Bedrijfsdruk:
500 mbar

Ervaringen met slangknelafsluiters:
Ruim 25 jaar

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 150
Serie: OV
Behuizing: Aluminium
Aansluitingen: Flens
Aandrijving: Handwiel
Manchet: Natuurrubber

Afsluiterbenaming:
OV150.03.30M

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie