AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangafsluiters in de reiniging en sortering van bulkgoed en slik

De fabrikant van modulaire was- en sorteerinstallaties van bouwmaterialen en uitgegraven grond bouwt in de fabriek slangafsluiters in van de serie VM van AKO Armaturen. Deze regelen de waterafvoer bij de monstername.

De modulair opgebouwde was- en sorteerinstallatie reinigt grond, klei, asfalt, stenen, beton en vele andere stoffen, en sorteert de output bovendien op grootte. Op die manier krijgt de exploitant van de installatie schoon bulkgoed en gesorteerde stoffen, zoals kiezel of zand. Bovendien kunnen vreemde stoffen, zoals metaal, uit het proces worden gefilterd en naar de recycling worden aangevoerd.

De rol van de slangafsluiter speelt zich niet in het directe wasproces af, maar in de monstername:
hierbij wordt een monster van het water dat voor de reiniging van het materiaal wordt gebruikt, in een proefvat gepompt. Nadat het water tot rust is gekomen, zetten evt. aanwezige deeltjes zich op de bodem van het vat af en stellen sensoren in werking. Dat is een teken dat het wasproces nog niet is voltooid. Dit proces wordt zolang herhaald, totdat het water geen vuildeeltjes meer bevat.
Na iedere test gaat de op de bodem van het vat gemonteerde slangafsluiter open en geeft het water weer terug aan de kringloop.


Werkt u op het gebied van bulkgoed-, recycling- en grondverwerking?
Wij stellen graag een offerte voor uw toepassingen voor u op!

 

Vanwege de te hoge besturingsdruk van 5,0 bar bij een bedrijfsdruk van slechts 1,0 bar moesten de manchetten al na drie jaar worden vervangen vanwege slijtage. Aangezien bij slangafsluiters van AKO een drukverschil van 2,0 tot 2,5 bar voldoende is, heeft AKO Armaturen de exploitant daarop gewezen en een reductie van het drukverschil met 2,0 bar naar een besturingsdruk van 3,0 bar aanbevolen. Daardoor kan de levensduur van de ingebouwde manchet hoogstwaarschijnlijk worden verdubbeld.

Maar ook met de actuele situatie is de exploitant van de installatie uiterst tevreden met de toegepaste slangafsluiter van de serie VM en noemt de constructie en werkwijze "geniaal".

Slangafsluiter VM020.03X.70.80 regelt monstername in sorteer- en wassysteem

Vereisten:

  • Ongevoelig voor slijtage door abrasieve deeltjes.
  • Onderhoudsarme en duurzame afsluiteroplossing.

Bereikte doelen:

  • Er werd een slijtvaste manchet van natuurrubber ingebouwd, die ongevoelig is voor de deeltjes van gesteente en vreemde stoffen.
  • Door onderhoud veroorzaakte uitvaltijden werden geminimaliseerd. Onderhoudswerkzaamheden aan de afsluiter kunnen vanwege de simpele opbouw ter plaatse zelfstandig worden afgehandeld.
  • Ondanks het hoge drukverschil was de afsluiter drie jaar continu onderhoudsvrij in gebruik. Door het advies om het drukverschil te verkleinen, kon de onderhoudscyclus van de afsluiter nu significant worden verlengd.

Medium:
Slik, verontreinigde grond, water

Procestemperatuur:
Omgevingstemperatuur

Openings- en sluitcycli:
Ca. 1000/dag

Drukverschil:
5 bar
(werd op aanwijzing van AKO tot 3 bar verlaagd -> verdubbeling van de levensduur van de manchet)

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 20
Serie: VM (opvolgerserie VMP)
Behuizing: PVC
Aansluitingen: Binnendraad, POM
Manchet: Natuurrubber (slijtvast)

Afsluiterbenaming:
VM020.03X.70.80

Voorbeeld opvolgermodel:
VMP020.03XK.72

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie