AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangafsluiters van AKO regelen transport van zuur water

De fabrikant van staalkabels en draden kiest voor het regelen van zuur water (pH-waarde: 2 – 3) voor slangafsluiters uit de serie VF van AKO Armaturen. Ingezette manchetten en complete afsluiters van AKO Armaturen hoefden tot dusver nog niet te worden vervangen.

Staalkabels worden in vele sectoren gebruikt, of dat nu op schepen is, bij de bouw van bruggen en gebouwen, op oliebooreilanden, in de industrie, de handel, enz. Het zure water met een pH-waarde van ca. 2 – 3 dat in de installatie bij de fabricage van staalkabels voorkomt, wordt daarbij met behulp van de door AKO gebouwde slangafsluiters afgevoerd.

Al meer dan 40 jaar geleden werden de eerste slangafsluiters in de installatie ingebouwd, omdat men niet tevreden was met de eerder ingebouwde afsluitkleppen en schuiven. De destijds ingezette afsluitertypes bereikten niet de vereiste dichtheid.


Werkt u in uw installatie ook met zuur water?
Onze slangafsluiters zijn hiervoor de ideale regelarmatuur!

 

Enkele jaren geleden schakelde men om naar slangafsluiters van fabrikant AKO Armaturen. Sindsdien hoefde nog geen afsluiter en geen ingebouwde manchet te worden vervangen. Vanwege de frequentie van de sluitcycli en de toepassings- en omgevingsomstandigheden nemen wij aan dat de manchetten die binnen in de slangafsluiters zijn ingebouwd, die in direct contact komen met het zure water, een levensduur van meer dan 10 jaar zullen bereiken. De in dit geval ingebouwde manchetten bestaan uit een zeer anti-abrasief natuurrubbermengsel.

Indien een manchet moet worden vervangen, biedt AKO Armaturen op verzoek een speciale onderhouds- en montageset aan. Met behulp van deze sets is het vervangen van de manchet ter plaatse door de eigen medewerkers zonder probleem mogelijk. Daardoor is een complete vervanging van de volledige afsluiter of het verzenden van de te onderhouden afsluiter niet nodig en kan tijdrovende, door onderhoud veroorzaakte uitval worden uitgesloten.

Slangafsluiters VF150.03X.31.30LA regelen transport van zuur water in staalfabriek

Vereisten:

  • Ongevoelig voor zuur water (pH-waarde: 2 - 3).
  • Eenvoudig onderhoud ter plaatse door eigen medewerkers.

Bereikte doelen:

  • De ingebouwde slangafsluiters met een robuuste manchet van natuurrubber zijn onbeperkt geschikt voor het gebruik met zuur water.
  • Dankzij de aangeboden onderhouds- en montagesets is het onderhoud door de eigen medewerkers mogelijk. Daardoor werd door onderhoud veroorzaakte uitval van de complete installatie geminimaliseerd.

Medium:
Zuur water (pH-waarde: 2 - 3),
incidenteel neutraal tot zwak alkalisch water (pH-waarde: 7 - 8)

Openings- en sluitcycli:
Meerdere 100 per dag

Ervaring met slangafsluiters:
Ruim 40 jaar

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 150
Serie: VF
Behuizing: Aluminium
Aansluitingen: Flens, aluminium
Manchet: Natuurrubber, anti-abrasief

Afsluiterbenaming:
VF150.03X.31.30LA

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie