AKO Informations Center

Waarom slangafsluiters van AKO?

Profiteer van de prestaties van de wereldmarktleider

Slangafsluiters zorgen voor de juiste dosering van vloeimiddelen bij het booglassen onder poederdek

AKO Armaturen levert slangafsluiters van de serie VMC met slijtvaste manchet aan fabrikant van lichtmetalen velgen in Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk. Slangafsluiters worden voor het besturen van het vloeimiddel ingezet in het booglassen onder poederdek (Unterpulverschweißen (UP)).

De internationaal actieve velgenfabrikant zet sinds enige tijd slangafsluiters van de serie VMC van roestvrij staal in met binnendraadaansluitingen. Deze worden voor het regelen en aanvoeren van het vloeimiddel gebruikt dat bij het booglassen onder poederdek de noodzakelijke, beschermende atmosfeer vormt. Hierbij worden de lichtmetalen velgen op een machine gespannen, die het wiel gelijkmatig laat draaien. De stug ingebouwde lasarm kan zo langs de gewenste lasnaad zijn werk verrichten en de slangafsluiter kan daarbij het noodzakelijke vloeimiddel op de velg gieten. De ingebouwde, anti-abrasieve manchet van de slangafsluiter van bestendig natuurrubber is zonder probleem in staat om de 450 – 600 dagelijks optredende openings- en sluitcycli het hoofd te bieden zonder de manchet vervormen.


Is uw toepassing op het gebied van de lastechniek vergelijkbaar?
Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op!

 

Voordat de fabrikant overstapte naar roestvrijstalen slangafsluiters in DN 32 van AKO Armaturen, werden aluminium slangafsluiters van een andere fabrikant ingezet voor het regelen van de lasstroom. Vanwege de zeer dunne, inwendige manchet waren deze echter kwetsbaar voor slijtage en vervorming. Bovendien zorgde de behuizing van aluminium voor problemen, die door fragmenten van de lasstroom telkens weer werd beschadigd. Met de kwalitatief hoogwaardige manchetten en de slangafsluiter van roestvrij staal behoren deze problemen nu tot het verleden. Daarnaast konden de slangafsluiters van AKO vanwege de simpele constructie en de eenvoudige onderhoudsmogelijkheden punten scoren.

De eerste slangafsluiters van AKO zijn nu sinds ruim 18 maanden in gebruik bij de vloeimiddeldosering in het booglassen onder poederdek en de fabrikant is blij een betrouwbaar alternatief met een langere levensduur en lagere Total-Cost-Of-Ownership (TCO) te hebben gevonden.

Volgens schattingen van AKO Armaturen kunnen de manchetten van de ingebouwde slangafsluiters zonder problemen nog twee jaar of langer onder deze omstandigheden werken, voordat deze moeten worden vervangen.

Slangafsluiter VMC32.03X.50G.50 regelt vloeimiddel in het booglassen onder poederdek

Vereisten:

  • Betrouwbaar functieprincipe ondanks zeer veel openings- en sluitcycli per dag.
  • Zelfstandig en eenvoudig onderhoud van de afsluiters.
  • Langere levensduur in vergelijking met de eerder gebruikte slangafsluiter van de concurrent.

Bereikte doelen:

  • Er werd een manchet van natuurrubber van slijtvast elastomeer ingebouwd. Deze is niet kwetsbaar voor vervormingen en is ongevoelig voor het vloeimiddel.
  • Dankzij de simpele constructie van de slangafsluiters is zelfstandig onderhoud snel en eenvoudig mogelijk. Montagevideo's staan klaar.
  • Dankzij de hoogwaardige materialen van de behuizing en de manchet kon de levensduur van de slangafsluiters significant worden verlengd en konden de TCO en uitvaltijden worden gereduceerd.

Medium:
Vloeimiddel

Procestemperatuur:
Omgevingstemperatuur

Openings- en sluitcycli:
450 - 600 per dag

Afsluiterconfiguratie:
Nominale maat: DN 32
Serie: VMC
Behuizing: Roestvrij staal 1.4408
Aansluitingen: Binnendraad, roestvrij staal 1.4404/AISI 316L
Manchet: Natuurrubber, slijtvast

Afsluiterbenaming:
VMC32.03X.50G.50

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie