AKO Informations Center

FAQ - Druksensor

Algemeen

Om grote drukschommelingen in de leiding te kunnen herkennen.

Omdat vloeistoffen zo goed als geen compressibiliteit bezitten, zijn ze beter geschikt om de druk over te brengen dan lucht of andere gasvormige mediums.

Optioneel kan de drukaflezing worden uitgerust met een aanvullende drukschakelaar.

Standaard leveren wij apparatuur voor een max. buisdruk van 70 bar met een drukaflezing tot 100 bar. Kleinere drukbereiken zijn mogelijk als speciale uitvoering.

Ja, op aanvraag monteren wij ook andere manometers.

Toepassingsgebieden

Een veel voorkomende toepassing zijn bijvoorbeeld speciemachines, waarbij pleister over langere trajecten wordt getransporteerd.

In principe kunnen de druksensoren voor alle mediums worden ingezet.

Een druksensor kan vanwege het geringe wateraandeel in de glycerinevulling maar onder bepaalde voorwaarden worden ingezet bij temperaturen onder nul.

Aansluitingen & Materialen

Voor de druksensoren type RDM zijn huis, aansluitdelen en beschermbeugels vervaardigd uit staal. De manchet is standaard van met weefsel versterkt natuurrubber. Al naargelang het medium kunnen echter ook andere elastomeren worden gebruikt. De overdrachtvloeistof is glycerine, silicone olie of al naargelang de toepassing een andere vloeistof.

Voor het type RDM kunnen op wens zogenaamde uitwendige en inwendige koppelingen aangeboden en geleverd worden. Bij de inzet van een slangafsluiter als druksensor zijn er tal van aansluitvormen, zoals bijvoorbeeld flens-, binnendraad-, klemmoffen, lasuiteinde en ook aansluiting met schroefmof (zuivelbuis).

Onderhoud

Ja, dat is heel eenvoudig en mogelijk zonder speciaal gereedschap.

Werking & Techniek

De druksensor (type RDM) is een eenvoudige en voordelige meetinrichting voor de visualisering van de heersende druk in een buizenstelsel.

Binnenin de druksensor is een manchet ingebouwd, die door een vloeistof is omsloten. De uitzetting van de manchet door drukstijging verhoogt de druk van de vloeistof rond de sensor, die wordt overgedragen naar het meetsysteem van een veermanometer en daar kan worden afgelezen.

De druksensor (type RDM) is ontworpen voor hogere bedrijfsdrukken tot 70 bar, en dus geeft deze druksensor drukschommelingen aan in het bereik vanaf 2-3 bar. Op hun beurt kunnen de druksensoren die zijn geïntegreerd in een slangafsluiter kleinere drukschommelingen tussen 0,1-0,3 bar signaleren. Met behulp van zachtere elastomeer mengingen en manchetten kunnen zelfs nog kleinere drukschommelingen worden herkend.

De maximale bedrijfsdruk van de druksensor type RDM ligt bij 70 bar. De maximale bedrijfsdruk van de druksensoren V/VF/VMC/VMF/VM ligt bij 6 bar.

Wereldwijde marktleider

39jaar familiebedrijf

600nieuwe klanten per jaar

20.000klanten werelswijd

Unieke leveringsbelofte

< 0,2 %reclamaties

> 99 %klanttevredenheid

30dealers wereldwijd

Het grootste productassortiment

10.000slangafsluitervarianten

2.500varianten door het magazijn leverbaar

100.000verkochte eenheden per jaar

Uitgebreide services

80CAD-formaten

32Montage- & animatievideo´s

16talige documentatie